Pravila privatnosti

Ovim dokumentom pojašnjavamo kako skupljamo i za što koristimo osobne podatke za vrijeme korištenja naših internet stranica te za vrijeme suradnje, s kim ih i zašto dijelimo, vaša prava u vezi osobnih podataka koje koristimo te na koji način ih štitimo.
Opisana Politika zaštite osobnih podataka primjenjuje se na sva područja djelatnosti Centra za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ Zagreb.

SVRHA PRIKUPLJANJA OSOBNIH PODATAKA

Osobne podatke prikupljamo primarno za izvršavanje naših ugovornih obaveza i za potrebe informiranja javnosti o aktivnostima projekta Slavimo život zajedno. Osobni podaci prikupljaju u svrhu izvršavanja naših obaveza definiranim u Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020.

INFORMACIJE KOJE PRIKUPLJAMO

Tijekom posjete web stranicama, pohađanja edukacije i suradnje, u gore navedene svrhe moći ćemo prikupiti podatke koje vas mogu identificirati. Tijekom posjete našim web stranicama, kao osobni podatak, prikuplja se vaša IP adresa.

ČUVANJE I BRISANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Vaši osobni podaci čuvat će se u obliku koji vas može identificirati ne duže nego što je potrebno za svrhu za koju su prikupljeni. Po isteku tog vremena, koji je za određene obrade reguliran lokalnim zakonima koji obvezuju na dulje razdoblje čuvanja podataka, podaci će se izbrisati ili učiniti nedostupnima za daljnju obradu. Vaše osobne podatke čuvamo i štitimo cijelo vrijeme dok su pohranjeni kod nas.

PRIJENOS PODATAKA TREĆIM STRANAMA

U slučaju određenih obrada podataka, podaci koje nam dajete mogu biti prenijeti ili dani na uvid trećim stranama.
Ni u kojem slučaju podatke ne prodajemo, iznajmljujemo ili predajemo u vlasništvo neovlaštenim trećim stranama. Prijenos podataka ili uvid u podatke, obavlja se iz sljedećih razloga:

  • Kada smo zaprimili vašu privolu za takav prijenos
  • Kada tvrtke ili pružatelji usluga koje koristimo za potrebe određenih obrada pristupaju podacima na način koji je reguliran ugovornim odnosom (npr. tehničko održavanje određenih programskih alata, arhiviranje i izvještavanje)
  • Da bismo ispunili ugovorne obaveze (npr. informiranje Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije o posjećenosti Mrežnog mjesta)

U slučaju potrebe prijenosa podataka, zbog jednog od gore navedenih razloga, nastojimo ograničiti podatke koji se prenose na nužni minimum.

Treće strane kojima prenosimo vaše podatke obvezale su se štititi podatke u skladu s važećim zakonima i uredbama o zaštiti osobnih podataka.

PRAVO NA PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA, ISPRAVAK ILI BRISANJE

U bilo kojem trenutku možete zatražiti informacije o svojim osobnim podacima koje pohranjujemo, izvoru podataka, primateljima podataka, svrsi pohrane kao i entitetima kojima prenosimo vaše osobne podatke. Osim toga, imate pravo ažurirati, ispravljati, blokirati ili brisati svoje podatke u skladu sa zakonskim odredbama.
Vaš zahtjev za brisanjem osobnih podataka, rado ćemo ispuniti u sljedećim slučajevima:

  • ako osobni podaci više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su prikupljeni ili na drugi način obrađeni;
  • ako povučete privolu na kojoj se obrada temelji;
  • ako uložite prigovor na obradu te ne postoje jači legitimni razlozi za obradu, ili uložite prigovor na obradu u kojoj se podaci obrađuju za potrebe izravnog marketinga

Zahtjev za pristup osobnim podacima možete poslati na adresu elektroničke pošte ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr ili na adresu:

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb
Ulica Vladimira Nazora 47
10000 Zagreb

s obaveznim vašim kontakt podacima i napomenom „Zahtjev za pristup osobnim podacima“.

Da bismo spriječili zlouporabu vaših osobnih podataka, poslat ćemo vam predefinirani formular i zatražiti da ga osobno ispunite i potpišete i vratite ga nazad te ćemo vas zamoliti i za dodatni dokaz vašeg identiteta. Bez utvrđivanja ispravnosti identiteta, zahtjev za pristup osobnih podacima nećemo biti u mogućnosti ispuniti.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.